Zgodovina

1929 Rainbow - 1929

Ideja o izdelavi sesalnika brez vrečke se je porodila okrog leta 1920, ko je John W. Newcomb je naredil "napravo, ki deluje tako, da ločuje delce prahu in umazanije od zraka". Tudi Leslie H. Green je dojel velik potencial tega izuma, zato je združil moči z Newcombom pri razvoju Newcombe Bagless aparata.

Leta 1929 je Green ustanovil družbo imenovano Rexair. V času, ko se je Amerika borila s posledicami represije, je družba Rexair že pričela s proizvodnjo, izboljšavami in oglaševanjem.

 

 

 

 

1936Rainbow - 1936

V letu 1936 se Rexair-u pridruži T. Russ Hill. Delo uličnih čistilcev v Kentucky-ju mu je obrodilo idejo, da se aparatu Rexair doda tudi voda, ki bo zadrževala prah. Ta inovacija je aparat Rexair naredila edinstven in ekskluziven. Rexair je nastopil tudi z novim sloganom: "Moker prah ne leti". V 1930-tih sistem Rexair že postane prepoznaven kot veliko boljši in naprednejši od ostalih sesalnikov. Njegova sposobnost odstranjevanja prahu iz zraka, je olajšala življenje alergikom, zato je ta sistem kmalu priznala tudi medicinska stroka in sistem Rexair označila kot izdelek, ki je prehitel čas.

 

 

 

 

 

1941Rainbow - 1941

Ob vstopu Amerike v 2. svetovno vojno je Rexair postal še večji. Leta 1941 se je združil z družbo Martin-Parry Corporation iz Toleda in s tem zelo razširil obseg svoje proizvodnje. V času vojne sta Rexair in Martin-Parry pomagala pri izdelavi ohišij za radarje, laserjev raket, ladijskih delov itd.

Ob koncu vojne je bil Rexair pripravljen na povojno širitev. Zaradi dobre pozicije na trgu bo Rexair kmalu postal vodilni izdelek vsakega gospodinjstva.

 

 

 

 

 

1948Rainbow - 1948

Leta 1948 je prodaja Rexair čistilnega sistema dosegala visoke številke. Delno je bila to zasluga mladega prodajalca iz Owensbora J. V. Sandersa, poznanega kot Sandy, ki je, potem ko je videl predstavitev sistema Rexair, prišel v Detroit, odločen, da postane najboljši prodajalec, kar jih je družba kdajkoli imela.

 

Sandy je pomagal družbi Rexair pri rasti in napredovanju in s tem je njegovo ime postalo sinonim za uspeh. Leta 1953 je bil izbran kot eden izmed petih regionalnih menedžerjev v na novo organiziranem sistemu prodaje čistilnega sistema Rexair.

 

 

 

1955 - Rojstvo RainbowRainbow - 1955

Leto 1955 je prineslo izboljšanje čistilnega sistema Rexair. Zaradi moderne in lepe oblike je dobil ime »Rainbow«.

Moč družbe Rexair na tržišču se je večala, kar je zasluga tako predanih in zvestih zastopnikov, kot tudi regionalnih menedžerjev, ki so sledili Rexair-ovi viziji.

 

 

 

 

 

 

1959Rainbow - 1959

Februarja leta 1959 je bila v Rexair-ovem biltenu objavljena novica: »URESNIČENJE VELIKIH SANJ- družba Sanders & sodelavci kupuje Rexair«. J. V. Sanders je sedaj vodil Rexair. Njegova prva poslovna poteza je bila do konca razviti slogan: »Rainbow, priložnost za delo«.

Distributerji čistilnega sistema Rainbow-a so imeli priložnost postati neodvisni lastniki. Rainbow-ovi preprodajalci, menedžerji in distributerji so lahko hitreje uspeli, bili deležni varnosti in denarnih nagrad.

 

 

 

 

1969Rainbow - 1969

Leta 1969 je Rexair odprl svoj novi proizvodni obrat v Michiganu v velikosti 30.000 m2. Kot rezultat Rexair-ove predanosti v izboljšave svojih izdelkov, je spremenjeni Rainbow, z zelo izpopolnjenimi novimi dodatki, kot na primer električna krtača in AquaMate – mokro pranje.

Novi Rainbow D3 je bil predstavljen leta 1980. To je bila prva velika sprememba modela v zadnjih dvajsetih letih. Z novim sistemom hlajenja motorja, je D3 postal novi up družbe Rexair.

 

 

 

 

1986Rainbow - 1986

Leta 1947 je Rexair že imel predstavništva v Kanadi, Kubi in Mehiki, vendar je šele okoli leta 1980 začel s pravo mednarodno prodajo. Rexair je razvil mednarodno mrežo distribucije in Rainbow je postal prilagojen zahtevam držav po svetu.

Leta 1986 je Rexair slavil zlato obletnico z uvedbo najnovejšega modela Rainbow D4, ki je nastal kot plod petletnega planiranja, nadgrajevanja in preizkušanja. Rainbow D4 je po besedah J. V. Sandersa postal »… najboljši sistem čiščenja na svetu«.

 

 

 

 

2001Rainbow - 2001

Ob prehodu v novo tisočletje je na čelo družbe prišel Paul Vidovich. Paul je na tem področju svojo kariero začel leta 1971. Napredoval je zahvaljujoč številnim uspehom pri prodaji. Njegove izredne vodilne sposobnosti in poznavanje družbe so postavili Rexair na zelo visoko mesto na ameriškem tržišču ter mednarodnih trgih.

 

 

 

 

 

 

 

 

2004Rainbow - 2007

V letu 2004 so predstavili najnovejši čistilni sistem Rainbow E2. Kot rezultat intenzivnega načrtovanja in raziskovanja na številnih področjih, nam Rainbow E2 ponuja nedosegljivo moč čiščenja na področju izdelkov vzdrževanja gospodinjstev.

 

 

 

 

 

 

 

 

2011Rainbow - 2011

V letu 2011 ob 75. letnici podjetja Rexair LLC so na trg poslali čistilni sistem Rainbow model E2 black. Model se razlikuje po tem, da ima vgrajene LED lučke v Rainbow in na električni krtači. Koleščka so manjša in bolj uporabna, ima tudi samo eno cev, ki je daljša in bolj uporabna. Sam Rainbow je bolj stabilen in tišji od prejšnega modela.

S tem modelom je bil tudi potrjen in pridobljen certifikat AAFA (Asthma and Allergy Foundation of America) kot 'sistem najbolj prijazen alergikom in astmatikom'.

 

 

 

 

 

Danes je družba Rexair močnejša kot kdajkoli prej.

Z razvito in rastočo mrežo mednarodne prodaje, vrhunsko tehnologijo in predanim timom vodilnih ljudi, je Rexair na poti velikih uspehov, zahvaljujoč tudi svojim prodajalcem in distributerjem, članom svetovne družine Rainbow.

 

Rainbow - razvoj